Diensten

Elektra:

Heeft u een oude groepenkast waar u niet meer zeker van bent, dan kunt u ons vragen eerst een inspectie te laten uitvoeren om meer zekerheid te krijgen, kunnen wij deze inspectie voor u uitvoeren. Na de inspectie zal er door RaTec E-installatietechniek te Zoetermeer u een advies op maat geven zodat u meer zekerheid heeft of de bestaande groepenkast nog voldoet. Indien de groepen kast toch dient te worden vervangen dan kunnen wij een passende offerte voor u maken. Als de groepenkast toch moet worden vervangen kan dit door ons worden uitgevoerd. Wij werken met A-merken zoals ABB, Schneider, Hager enz. Wij leveren  zowel 1 fase als 3 fase groepenkasten en regelen ook het installeren.

Ook elektra voorbereidingen voor een warmtepomp installatie of airco systeem wordt door RaTec E-installatietechniek uitgevoerd.

 

 

 

 

elektra voorbereidingen

Verlichting

 

Rail systemen:

De railsystemen kunnen zowel in een woning worden geplaatst als in een bedrijfspand of showroom. Het voordeel van railsystemen is dat de spots naar wens kunnen worden geplaatst. Wanneer u de spot wil verplaatsen kan dit zeer gemakkelijk door de spot te ontgrendelen en de te schuiven naar de gewenste positie. De spots kunnen zo worden gericht dat een specifieke plek in de ruimte goed belicht kan worden.

Een 1 fase railsysteem hoeft maar op 1 lichtpunt te worden aangesloten en met behulp van diverse koppelstukken van een er door de hele ruimte verlichting worden geplaatst. 

Railsystem zijn er in 1 fase en 3 fase uitvoeringen. Bij een 1 fase kan de gehele rail met spots doormiddel van een centrale schakelaar worden bediend. Bij een 3 fase rail kunt u meerdere schakelaars aan koppelen waarmee u per schakelaar een bepaald aantal spots bedienen. de overige spots kunnen doormiddel van een tweede of derde schakelaar bedient worden.

Er zijn diverse modellen spots leverbaar. Zo zijn er LED spots, hanglampen of LED strips die op de rail kunnen worden gekoppeld.

 

 

 

Urail verlichtingen

Wanneer u de verlichting wil dimmen kunnen wij u diverse type dimmers aanbieden. Wilt u de dimmer lokaal bedienen of vanaf uw mobiel dan kan dat ook. Wij kunnen diverse merken dimmers die op Dali, Zigbee en Casambi werken leveren en installeren. Zo kunt u met een app op uw telefoon of tablet de verlichting in uw woning bedienen. 

 

 

Klikaanklikuit

 

Wanneer er een lichtschakelaar moet worden geplaatst op een positie in een bepaalde ruimte maar er geen voorzieningen zijn, dan kunt u bv met het draadloze systeem van klikaanklikuit een schakelaar op elke gewenste positie laten plaatsen. De ontvanger van het klikaanklikuit systeem kan in het plafond waar de lamp hangt worden ingebouwd. De zender (schakelaar) kan op elke positie in de ruimte worden geplaatst.

 

 

 

Een laadstation  is een oplaadpunt voor een enkel voertuig voor thuisgebruik of bij een kantoor. Een laadstation is een klein kastje dat gemonteerd kan worden tegen een muur of aan een paal. De stroom wordt afgenomen van de groepenkast en het maximale vermogen is hierdoor afhankelijk van de daarin toegepaste zekering. Er zijn typen die met een knop en die met een RFID of app in en uitgeschakeld kunnen worden. De vermogens variëren van 3,7 tot 22 kW. 

Eigen laadpaal of wallbox

Een laadstation  is een oplaadpunt voor een enkel voertuig voor thuisgebruik of bij een kantoor. Een laadstation kan zowel op de muur als op een zuil gemonteerd worden. Laden via een eigen laadpaal of wallbox is de snelste, veiligste en makkelijkste manier om je auto thuis te laden. Een laadpaal en wallbox zijn vrijwel hetzelfde: het enige verschil is dat de installatie bij een wallbox aan de muur hangt en bij een laadpaal in de vrije ruimte op de grond staat. We leveren laadpalen met een vaste kabel of socket variant. De meeste laadpalen kunnen doormiddel van een RFID tag of app in en uitgeschakeld worden.  De vermogens variëren van 3,7 tot 22 kW. 

Laadtijd: varieert per merk en type maar gemiddeld tussen de 5 tot 10 uur.