Elektrische auto laden aan huis

 

Wij installeren laadpalen van o.a. het merk Defa, Easee, EVbox livo,Alfen S-line.

 

Een laadstation  is een oplaadpunt voor voertuig voor thuisgebruik of bij een kantoor. Het laadstation kan worden gemonteerd tegen een muur of aan een zuil. De stroom voor het laadstation wordt afgenomen van de groepenkast en het maximale vermogen is hierdoor afhankelijk van de daarin toegepaste zekering. De vermogens variëren van 3,7 tot 22 kW. Wij adviseren altijd een load balancing te gebruiken zodat de hoofdzekeringen niet overbelast zullen worden en u veilig uw auto kunt laden. Om het laadstation te starten zodat de auto wordt geladen kunt doormiddel van een RFID pas of App het laden starten. Voor zakelijke rijders hebben we diverse merken laadstations die elke laadbeurt verrekend met de werkgever. U kunt ook de verrekeningen onder brengen bij Laadnet. RaTec E-installatietechniek heeft hierbij de mogelijkheid de laadstations op afstand te beheren. 

Het laadstation

Een laadstation  is een oplaadpunt voor een enkel voertuig voor thuisgebruik of bij een kantoor. Een laadstation kan zowel op de muur als op een zuil gemonteerd worden. Laden via een eigen laadpaal of wallbox is de snelste, veiligste en makkelijkste manier om je auto thuis te laden. Een laadpaal en wallbox zijn vrijwel hetzelfde: het enige verschil is dat de installatie bij een wallbox aan de muur hangt en bij een laadpaal in de vrije ruimte op de grond staat. We leveren laadpalen met een vaste kabel of socket variant. De meeste laadpalen kunnen doormiddel van een RFID tag of app in en uitgeschakeld worden.  De vermogens variëren van 3,7 tot 22 kW. 

Laadtijd: varieert per merk en type maar gemiddeld tussen de 5 tot 10 uur.

 

 

Groepenkast:

Bij het installeren van een laadstation heb je extra aansluitingen nodig in de meterkast, hierdoor moeten er vaak aanpassingen gemaakt worden. Dan is het mogelijk dat uw hele groepenkast vervangen moet worden. Meestal wordt dit geadviseerd als de woning nog een ouderwetse stoppenkast heeft. De nieuwe groepenkast moet voorzien zijn van een hoofdschakelaar (1 fase/3fase) en minimaal twee aardlekschakelaars. Bovendien mogen er maximaal vier eindgroepen achter één aardlekschakelaar worden geplaatst en is het belangrijk dat uw groepenkast voldoende groepen heeft of dan wel vrije ruimte beschikbaar heeft zodat er een groep bij kan worden geplaatst.

RaTec E-installatietechniek kan tijdens een inspectie vastleggen of uw groepenkast geschikt is.

 

 

Voor meer informatie of een offerte kunt u mailen naar info@e-installatietechniek.nl