Elektrische auto laden aan huis

 

U heeft een elektrische auto of u beent van plan een elektrische auto te gaan aanschaffen. U wilt de auto graag voor de deur opladen dan heeft RaTec E-installatietechniek te Zoetermeer de passende oplossing voor u. Wij installeren laadpalen van o.a. het merk Easee, EVbox livo en Wallbox Pulsar plus

 

Groepenkast:

Bij het installeren van een laadstation heb je extra aansluitingen nodig in de meterkast, hierdoor moeten er vaak aanpassingen gemaakt worden. Dan is het mogelijk dat uw hele groepenkast vervangen moet worden. Meestal wordt dit geadviseerd als de woning nog een ouderwetse stoppenkast heeft. De nieuwe groepenkast moet voorzien zijn van een hoofdschakelaar (1 fase/3fase) en minimaal twee aardlekschakelaars. Bovendien mogen er maximaal vier eindgroepen achter één aardlekschakelaar worden geplaatst en is het belangrijk dat uw groepenkast voldoende groepen heeft of dan wel vrije ruimte beschikbaar heeft zodat er een groep bij kan worden geplaatst.

RaTec E-installatietechniek kan tijdens een inspectie vastleggen of uw groepenkast geschikt is.

Laadstation:

Wij leveren o.a. laadstations van het merk Easee.

Easee Home is een slimme en intelligente laadpaal. Een basissysteem dat leverbaar is in 5 kleuren en geschikt is voor alle elektrische auto's. De laadpaal past zich aan alle elektrische voertuigen en netspanningen aan. De Laadpaal detecteert automatisch of de auto 3-fase ondersteunt of niet. Het voordeel is dat u niet hoeft na te denken over technische specificaties, de Easee Home past zich altijd aan de behoeften van de auto aan en levert het maximale vermogen dat bij u thuis beschikbaar is.

De oplader kan zowel op 1- als 3-fase opladen en ondersteunt opladen tot 22 kW. Hij heeft een Type 2 standaard laadconnector.

 

Met de Easee-app is het mogelijk om te controleren en te plannen wanneer uw auto wordt opgeladen. U kunt de live waarden zien voor de huidige laadsessie en een overzicht krijgen van uw verbruik. Als u niet elke keer dat u de auto oplaadt, de laadkabel wilt zoeken, kunt u de kabel eenvoudig in de Laadpaal permanent vergrendelen via de app.

Ook kunt u de laadpaal vergrendelen met een RFID digitale sleutel zodat onbevoegde niet hun auto aan uw laadpaal kunnen laden.

 

Voor meer informatie of een offerte kunt u mailen naar info@e-installatietechniek.nl